Een poging tot nieuwe vriendelijkheid

Aanstaande vrijdag 14 december opent EEN POGING TOT NIEUWE VRIENDELIJKHEID, oftewel de pre-eindexamen tentoonstelling, voormalig bekend als Groenlicht voor de afstuderende studenten Beeldende Kunst aan de KABK.

De presentatieruimte van het GEMAK is uitvoerig aangepakt door de studenten en is onherkenbaar gemaakt door muren van kleur die de weg plaveien voor deze poging tot nieuwe vriendelijkheid. Tijdens de opbouw wordt het al snel duidelijk dat dit een uitdagende en activerende tentoonstelling wordt, waar de kijker zich buiten de conventies van de white cube moet zien te manoeuvreren. De transformatie van de ruimte wordt compleet wanneer de kunstenaars hun werken, die dezelfde optimisme en enthousiasme uitdragen, beginnen te plaatsen.

Onder begeleiding van kunstenaar Ad de Jong wordt deze tentoonstelling gecreëerd waar de 36 studenten hun werk zullen tonen. Belangrijk is dat zij het open karakter van kunst wil onderstrepen en de ervaring van de kijker centraal wil stellen.

Bovendien word er in het weekend een bijzonder programma georganiseerd met als thema Alternative Media/Alternative Places. Hier wordt de toekomst van de do-it-yourself initiatieven, zoals gecureerde blogs en zines, besproken en ter discussie gesteld.

Deze eindexamenstudenten maken niet alleen hun werk zichtbaar, maar zijn tevens verantwoordelijk voor de totale organisatie er omheen. Voor meer informatie zie: www.eenpoging.nl

Opening:

Vrijdag 14 december om  19:00

Openingstijden tijdens de tentoonstelling:

maandag, dinsdag, woensdag 10:00 – 19:00

zaterdag 11:00 – 20:00, zondag 12:00 – 23:00

Locatie:

Vrije Academie, Gemak

Paviljoensgracht 20 – 24 Den Haag

 

Special Lecture Program:

‘Alternative Media/Alternative Places’

(Lectures in English)

zaterdag 16 december 16:00 – 18:30

-Niekolaas Johannes Lekkerkerk

-Margarita Osipian

-Maria Hlavajova

zondag 16 december: 19:00 – 22:00

-Timotheus Vermeulen

-Peter Taylor + Film screeningg