Workshop Museum Minutes a.s. maandag

Museum Minutes

Workshop ‘Museum Minutes ontleed’

Maandag 26 november

De Kunsthal en het Gemeentemuseum Den Haag organiseren een eenmalige workshop in het kader van de tentoonstelling Museum Minutes: Kunnen we, door andere verhalen te vertellen en nieuwe presentatievormen te kiezen, kunst anders overbrengen? Bestaan er alternatieven voor de white cube, de serene zalen met kunstwerken op witte muren vergezeld van spaarzame bijschriften, en voor musea waar bezoekers gemiddeld slechts 9 seconden naar een kunstwerk kijken.

Sprekers zijn onder meer Johan Idema (initiator Museum Minutes), Jannet de Goede (curator Kunsthal) en de bedenkers van het tentoonstellingsconcept Merien Kunst (reclamebureau Woedend!) en Cyril van Sterkenburg (communicatiebureau Vandejong). Tijdens de workshop gaan we in op hoe kunst nu wordt gepresenteerd, waarom hierin verandering nodig zou zijn en wordt gekeken naar eerdere cases van andersoortige presentatiemodellen. De bedenkers van het tentoonstellingsconcept voor Museum Minutes lichten de totstandkoming ervan toe en leiden de deelnemers persoonlijk door de tentoonstelling. We delen de opgedane inzichten en resultaten van Museum Minutes en trekken met de deelnemers van de workshop een conclusie of en hoe de presentatie van moderne en hedendaagse kunst anders kan en moet.

Het karakter van de workshop is informeel, interactief en reflectief: er is gelegenheid voor feedback op Museum Minutes, onderlinge discussie en het delen van de ervaringen van de deelnemers. Het beoogde resultaat van deze bijzondere middag is bewustzijn, inzicht en nieuwe ideeën voor de presentatie van beeldende kunst, van groot belang voor professionals in een cultuurwereld vol veranderingen.

Programma
13.00 – 13.25  Inloop
13.25 – 13.30  Welkom en introductie door
Emily Ansenk (directeur
Kunsthal)
13.30 – 14.30  Waarom Museum Minutes?
Johan Idema (initiator
Museum Minutes)
14.30 – 15.30  Interview met Merien Kunst
(Woedend!) en Cyril van
Sterkenburg (Vandejong)
over de totstandkoming van
de tentoonstelling
15.30 – 16.00  Pauze en rondleiding
tentoonstelling
16.00 – 17.00  Interview met Jannet de
Goede (curator Kunsthal)
over het resultaat
17.00 – 18.00  Borrel in het Kunsthalcafé

De workshop is gericht op curatoren, marketeers, educatieve medewerkers en andere professionals die zijn betrokken bij de realisering van beeldende kunsttentoonstellingen.

prijs:    € 19,50
locatie: Kunsthal Rotterdam
Reserveren is noodzakelijk en kan via museumminutes@kunsthal.nl