Mijn atelier: Robbert Pauwels

Mijn Jegens en Tevens ateliervertelling

Mijn atelier is een klaslokaal in een oud schoolgebouw aan de Stortenbekersstraat, waar ik nu ruim twee jaar werk. Ik ben erg gehecht aan een atelierruimte omdat het een plek is voor mij om me af te zonderen en me vol kan concentreren op het maken van sculpturen. Tevens is het ook een ruimte waar ik objecten kan verzamelen, een plek waar ik romantische werelden kan scheppen met archetypische sculpturen en stockfototaferelen.

Dit atelier is mijn uitvalsbasis, maar ik ben niet perse aan deze plek gebonden. Dit jaar heb ik een aantal artist in residencies gehad. In februari heb ik gewerkt in Ra; een platform voor jonge fashion designers en kunstenaars in Antwerpen. Deze werkperiode van een maand heb ik afgesloten met een installatie waarin o.a. een video te zien was waarbij het atelier in Den Haag het decor vormde. Ook liet ik een foto zien op aluminium ‘Ad fontes’. Dit is een studio impression die ontstaan is uit een verplaatsing van sculpturen in het atelier. Deze verplaatsing en verlangens naar het paradijselijke wilde ik vastleggen in dit werk.

Ad Fontes (studio impression)

Onderstaande foto is een still van een skype-performance in mijn atelier. Hiervoor had ik een huiselijk decor gebouwd en wandelde door de installatie heen met een webcamcamera. Een taart werd doorboord met mintsigaretten en overgoten met lakverf. Tussen wereldwinkelsculpturen kwamen monotone geluiden uit een orgel die besproeid werd met cement.

Performance Annecy in samenwerking met Klaas Bijl

Nu net heb ik twee maanden gewerkt in een gastatelier in Leiden waar ik een filmpje heb gemaakt van mijn zusje te midden van mijn sculpturen die ik de komende tijd ga monteren.