Weekendtip #9

Jegens vroeg fotograaf Guus Rijven om een weekendtip.

Guus: een weekendje België.

Imaging History
In FotoMuseum Antwerpen : Laatste week, nog t&m 03 juni:

Hoe breng je plaatsen in beeld waar geschiedenis geschreven is? Hoe toon je wat overblijft? Hoe ga je om met tijd als ‘verleden tijd’ het onderwerp is en op welke manier plaats je geschiedenis in een actuele context?

Vijf internationaal gerenommeerde fotografen: Shimon Attie (USA, 1957), Raphaël Dallaporta (FR, 1980), Sally Mann (USA, 1951), Bart Michiels (BE, 1964) en Simon Norfolk (NGA, 1963) tonen werk met betrekking tot deze vraagstelling. Daarnaast tonen de fotografen Bruno Vandermeulen (BE, 1972) en Danny Veys (BE, 1970) werk dat zij maakten uit de opdracht om de archeologische site van Sagalassos in Turkije in kaart te brengen.

 

Moments before the flood
Oostende : fotograaf Carl de Keyzer :

Maritieme Site Oostende, 
Slipwaykaai 4
, Oostende  nog tot 26 augustus

Hoe gaat Europa om met de dreiging van de klimaatopwarming. Vier jaar lang reisde Carl de Keyzer (lid van Magnum) vier maanden per jaar de kusten van Europa af, van het hoge noorden tot het diepe zuiden. Hij zag vervreemdende landschappen, desolate stranden, verlaten hotels, winterse pieren en dramatische wolkenpartijen. Vaak prachtige maar onheilspellende beelden met een hoog David Lynchgehalte.