Weekendtip # 13

Jegens vroeg kunstenaar Roos Hoffmann en fotograaf Guus Rijven om een weekendtip.

Roos: ik heb de volgende tip, wel buiten Den Haag deze keer.
In Almere in de Paviljoens  is een tentoonstelling waar de geschiedenis van Nederland op een mooie manier door kunstwerken wordt (her)verteld. Deze tentoonstelling loopt paralel aan een dubbeldik zomernummer van de Mister Motley, dat ook zeer de moeite waard is. (t/m 23 sept. 2012)

Guus:  Kleur bekennen van opleidingen.

1. zaterdag is de diploma-uitreiking van de kabk studenten en daarmee gepaard gaande de openstelling voor publiek van de examenexposities, waaronder 23 studenten fotografie.
De afdeling fotografie kent twee hoofdrichtingen, redactioneel en wervend. Redactioneel staat voor documentaire en journalistieke fotografie, verbeelding van onderwerpen met een maatschappelijke betekenis en een zekere actualiteitswaarde. Wervend richt zich op reclamefotografie en modefotografie; toegepast werk met een aanzienlijke technische bagage. De afstudeerders presenteren zich met hun werk onder de titel NU.  30 juni t/m 7 juli.

2. vier studenten van de master opleiding fotografie akv/st.joost breda tonen met R.E.A.L., hun afstudeerwerk  in LhGWR, Stationsweg 137 in Den Haag. nog tot en met 1 juli. De uitnodiging spreekt van documentaire benadering van de projecten, dus van een projectmatige aanpak van de afstudeerders die sociaal engagement stellen naast of tegenover hun autonome ambities.
Nog tot en met 1 juli.