De winnaar is…

winnaar Marcel IJzerman ontvangt bloemen van juryvoorzitter Eelco van der Lingen

Marcel IJzerman.

Voor de ontwerpwedstrijd ‘Kunst in de Commissie/Perskamer 2012’ werden derdejaarsstudenten van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) uitgenodigd om op basis van een thema een kunstwerk te maken dat voor de rest van het jaar in de Commissie/Perskamer van het Haagse stadhuis komt te hangen. Dit jaar was het onderwerp van de wedstrijd ‘Beating heart (of the city)’. De winnaar ontvangt ook een geldprijs van €1.000,-.

Het winnende kunstwerk is een schilderij van balkons in de Haagse Schilderswijk. ‘Dit levert een sterk visueel contrast op met de formele architectuur van het stadhuis, maar herinnert bovenal de gebruikers van het stadhuis aan de wereld buiten het strakwitte centrum van de Haagse macht’, aldus juryvoorzitter Eelco van der Lingen, directeur van NEST.

Winnende ontwerp van Marcel IJzerman
 
 
De jury bestond uit juryvoorzitter Eelco van der Lingen (directeur NEST), Jack Verduyn Lunel (directeur KABK), Siebrand Weitenberg (voorzitter Pulchri Studio), Ineke Seuren (griffier Den Haag), Marieke Bolle (raadslid PvdA) en Joris Wijsmuller (raadslid Haagse Stadspartij).