Weekendtips #4

Jegens vroeg Michiel Morel en Esther Didden om een tip voor het lange (regenachtige) weekend.

Michiel Morel: Weekendje Antwerpen? Sla een bezoek aan Galerie ‘Locus Solus’ niet over. Volgens kunstenaar en galeriehouder Franck Gribling is kunst het resultaat van emulatie en ontstaat het in de loop der tijd uit een vruchtbare wisselwerking tussen kunstenaars. Gedurende drie jaar presenteert hij een serie exposities onder de noemer “The present is the result of the past”. Nu zijn Carel Blotkamp (NO) en Moniek Toebosch (Sounds from the basement) er te zien.

Esther Didden: Ik raad een bezoek aan kunstruimte 38cc in Delft aan. Er zijn prachtige tekeningen van Kim Habers te zien. Doordat ze niet alleen tekent, maar ook scheurt, knipt, snijdt en plakt nemen haar tekeningen letterlijk ruimte in. De architectonische werken van Jeroen van Bergen zijn spannend om te zien en roepen een wereld aan associaties op. De dialoog tussen het werk van beide kunstenaars, maakt de kleine moeite van het reizen naar Delft driedubbeldwars waard.

werk van Jeroen van Bergen, foto: Marianne van Es

 

werk van Kim Habers, foto: Marianne van Es