Weekendtip(s) #1

Jegens vroeg Michiel Morel en Rachel Bacon om een tip voor het komende Paasweekend.

Michiel: De tentoonstelling van Bob Bonies in Museum Waterland in Purmerend. Nog te zien t/m 8 april.
“De Haagse kunstenaar Bob Bonies is de Nederlandse nestor in de internationale kunststroming van de formele kunsten. Zijn onderzoek naar fundamentele beeldmiddelen resulteren in beelden die een heldere en dynamische ruimtelijkheid creëren. Het is een sterk oeuvre dat zijn zeggingskracht heeft behouden. Altijd komt de spanning bovendrijven als vormen en kleuren lijken te gaan kantelen, verschuiven of om te klappen. Internationaal bekend, maar in Nederland kom je Bonies nauwelijks meer tegen. Als kunstactivist heeft hij hier teveel kunstbobo’s tegen zich in het harnas gejaagd. Ter afsluiting is er zondag om 16 uur een kunstenaarsgesprek met Bob Bonies.”

Rachel: De opening van de tentoonstelling ‘Voyage’  zaterdag 7 april om 16.00 uur bij Galerie Maurits van de Laar. Deelnemende kunstenaars: James Geurts, Esther Kokmeijer, Stan Klamer en Rens Krikhaar.
” Reizen terwijl ik thuis blijf heeft mijn aandacht. In de tentoonstelling zijn kunstenaars over wie ik regelmatig iets hoor, maar het werk nog niet in het echt gezien heb.”