Ciao T #1

Terug fietsend van mijn bezoek aan zijn atelier, dacht ik na over de vraag hoe ik het werk van Ton van Kints het meest recht zou kunnen doen.
Opeens wist ik het, in een serie!

Ton van Kints, atelier. Foto: Ed Jansen

Ton is een serieman. De titels bij zijn werken in Galerie Ramakers, waar Ton nu exposeert, verraden dat direct: close call VI, close call VII, close call XII. Of wat te denken van Heimweetak 1. Dat doet het bestaan van minstens één andere heimweetak vermoeden. Ook mooi is: Dit is geen reflectie I en Dit is geen reflectie II.
Ik besloot het maken van een serie zelf te ervaren, over het werk van Ton van Kints schrijf ik er dus een.

Ton van Kints, atelier. Foto: Ed Jansen

 
Ton verwijst in de betiteling van zijn series regelmatig naar het procedé van het maken. Een goed voorbeeld hiervan is de serie ‘Koekoeksnest gepolderd’ en de serie ‘Koekoeksnest Laissez faire’. Voor nu besluit ik deze serie ‘Ciao T’ te noemen. Omdat Ton in het (fantasie) Italiaans mijn mail beantwoordde waarin ik vroeg of ik op atelierbezoek mocht komen.