The Naked is here!

Het suddert al een tijdje in het Haagse.

Vijf  Haagse kunstheren figureren al enige tijd in een doorlopende visuele soap..

..waarin zij onduidelijk vergaderen onder het genot van een vaag Pools biermerk.

De website van Den Haag 2018 had de primeur en mocht melden dat de vijf heren, afkomstig van Tag, Heden, 1646, Nest en Billytown bezig waren het Haagse elan op het gebied van onafhankelijke presentatieplekken een nieuwe boost te geven.

En nu is het eindelijk officieel: The Naked website is gelanceerd.

De Haagse heren hebben een verzoek de wereld rondgestuurd.

Vertegenwoordigers van kunstenaarsinitiatieven en vergelijkbare onafhankelijke organisaties uit alle hoeken van de wereld is gevraagd een bijdrage op te sturen, waarin zij aan de hand van drie voorbeelden hun blik op de huidige stand van zaken van de beeldende kunsten communiceren.

Dat men in Japan een ander perspectief heeft op de huidige ontwikkelingen in de kunst dan bijvoorbeeld in Brazilië is niet verbazend.

Ondanks globalisatie en het nadrukkelijke stempel dat de westerse wereld drukt op de hedendaagse beeldende kunst blijven culturele verschillen en maatschappelijke ontwikkelingen van invloed op de blik op het nu in de kunst.

Op thenaked.nl is het allemaal te volgen.

Uiteindelijk zal deze database aan perspectieven de basis vormen voor de opzet van een groots evenement in Den Haag genaamd The Naked One. The Naked One zal geen bedreiging vormen voor de biënnale van Venetië of de Documenta, maar wil de praktijk van de onafhankelijke presentatieplek voorbij het kunstenaarsinitiatiefje van 40 vierkante meter brengen en wil ook het publieksbereik van een flink popfestival evenaren.

Wellicht tijd om nu al een nieuw tentje aan te schaffen ter voorbereiding van drie maanden The Naked One in Den Haag.

 

www.thenaked.nl