Nieuw: Whispering Wall

Mark de Weijer is een schilder die na met landschappelijke werken geëxposeerd te hebben steeds meer abstract werkte en ook een steeds fundamenteler houding ontwikkelde in de benadering van zijn werk. Hij heeft enorm veel geëxperimenteerd met verschillende dragers en verfsoorten en daar resultaten van laten zien.

Op een bepaald moment begon hij zijn schilderijen drie-dimensionaal te maken en die als meubels/kunstwerken tentoon te stellen. De Weijer heeft altijd een interesse gehad in de architectuur. Ik herinner me een mooi verhaal dat hij hield over Vitruvius in het kader van een door STROOM georganiseerde lezingencyclus op de bovenverdieping bij Schlemmer.

Recent probeert hij zijn werk in woonomgevingen te integreren en op 21 december opende de winkel genaamd “Whispering Wall” in de Weimarstraat waarin De Weijer en zijn vriendin Annechien Deurlo  werk presenteren gebaseerd op papier, beeldende kunst, design en interieur.

Ontwerpers zijn o.a. Jo Meesters, Hugh Dunford Wood, Zhen Tian, Buro Jet, Rick Tegelaars. Ook Andre Kruysen toont een prachtig werk ‘Weimar revisited’. Achterin de wikel bevindt zich het atelier van Mark de Weijer waar hij dagelijks aan het werk zal zijn.

Het is een gedurfde maar consequente stap in deze tijd het al lang gevoelde spanningsveld tussen autonome en toegepaste kunst te onderzoeken op een dergelijke wijze. Mark De Weijer en Annechien Deurlo gaan er echter vol in om er een succes van te maken.

De winkel is open van woensdag t/m zaterdag van 12.00 tot 18.00 u.

Interieur Whispering Walls

Wandsculptuur van ik schat André Kuijper

Nog meer werk van Kuijper

Een wand met hebbedingetjes

De charmante gastvrouw wijst bezoekers de weg

Uitzicht op het atelier waar nu sociaal gedaan wordt

Op deze foto’s voorbeelden van De Weijers interieurontwerpen met getinte papiersoorten