After Midnight We Don’t Remember Anything @ Quartair

De tentoonstelling in Quartair die vandaag opende toont werk van een tamelijk willekeurige groep Engelse kunstenaars uit London. Onder de titel  “After Midnight We Don’t Remember Anything” laten zij een aantal werken zien over de zaken die in de hedendaagse maatschappij niet renderen, zoals bijgeloof, vage handeltjes, verborgen plekken, extatische riten, gecodeerde boodschappen en eenzame dromen.

De titel is ontleend aan een naam die de kunstenaar Vasilis Chamam voor diverse kunstwerken gebruikte waarvan er een eerder in de tentoonstelling `The Living Swamp` in Quartair te zien was. Dat was een relatief behoudende tekeningententoonstelling terwijl bij deze gelegenheid een meer hedendaags veelvoud aan media gebruikt wordt.

De kunstenaars zijn allen heel actief in het kunstcircuit in London, Engeland en in enkele gevallen daarbuiten. Ze geven een aardig beeld van wat daar te beleven is onder de top. Op een of andere manier ervaar ik  er een gevoel van ironie in die we hier niet zo kennen, maar verder past het wonderwel in de ontwikkelingen die zich in Den Haag voordoen.

Duncan Ward is gefascineerd door de legende van Artemis en Aktaion, een verhaal uit de metamorfosen van Ovidius. Aktaion bespiedde Artemis, de ongenaakbare godin van de jacht, bij het baden met haar nimfen en toen hij na ontdekking vluchtte veranderde hij in een hert dat door de jachthonden van Artemis verscheurd werd. Ward ziet het als ultieme wens om door jachthonden verscheurd te worden en maakt werk over dit verhaal, zoals hier de vijver waarin Artemis haar bad nam.

James Howard: Cialis

Howard was eerder te zien in de Elementology tentoonstelling in 1646 vorig jaar.

Duncan Ward: Diana’s Tree

James Ferris: FSU

James Ferris, een entrepreneur die naast het maken van dit soort kleurige werken eveneens de mysterieuze organisatie Gandt leidt. Gandt drukt cryptische publicaties en organiseert gebeurtenissen met lezingen, diners muziek en andere elementen die onderhoudend kunnen zijn voor een cultureel angehaucht publiek.

Nicole Mollet: Naamloze vennootschap.

Hier brengt de kunstenaar het gebouw van Quartair terug naar haar oorsprong, het was immers een oude broodfabriek.

Het brood werd betrokken van de origineel Haagse bakker Hans en Frans Hessing en de geur van brood die om het geheel heen hangt verhoogt de impact van het werk.

James Ferris: Men wear their hair long

Nicole Mollet en Duncan Ward: Eden Falls

Jamers Feris: Brecht analyses the egg

Kika Taira: untitled

Kika Taira is belangrijk in de performance kunst in London die ze bij elkaar bracht met twee grote “events” en begin dit jaar opende ze een ruimte in Hackney Wick waar performances gehouden kunnen worden.

Duncan Ward: Scourges (Midnight Blue)

James Ferris: Matt teases 'Girl-T' Post and Pre

 

quartair.nl/

blogger.xs4all.nl/chmkoome/archive/2009/04/04/463597.aspx

trendbeheer.com/2009/04/11/the-living-swamp-quartair/

1646.nl/projects/elementology