Informatiebijeenkomst Stroom

Introductie door Arno van Roosmalen

Gisteren vond bij STROOM in Den haag een informatiebijeenkomst plaats waarin een aantal vertegenwoordigers van Haagse broedplaatsen een presentatie brachten van hun initiatief: een kijkje in de keuken van het levendige Haagse kunstleven!

Tiddo de Ruiter van de Besturing

Tijdens deze presentaties bleek dat de meeste oude initiatieven in een pand zitten dat om-niet door de gemeente ter beschikking wordt gesteld.

Thijs Ebbe Fokkens voor Locatie Z

 

Henk Hubenet over Ruimtevaart

Dat veroorzaakt een wezenlijk gebrek aan bestaanszekerheid en ook gebrek aan duidelijkheid over onderhouds- en veiligheidsverplichtingen.

Marchel Ruygrok over Billytown

Billytown is mbv de crisis in de situatie dat het pand dat zij recent in overleg met DSO hebben betrokken voorlopig voor drie jaar gehuurd kan worden wat enige zekerheid geeft.

Wytze Bakker over Atelier Antwoord

Tijdens deze bijeenkomst presenteerde Wytze Bakker ook de site Atelierantwoord waarop een verzameling kennis wordt ontsloten op het gebied van ateliers en atelierpanden, oplossingen, voorbeelden, checklists, procedures, relevante contacten en links, en nog veel meer. Deze praktische informatie kan aangevuld worden met de ervaringen van de kunstenaars zelf op het gebied van atelierbeheer, zodat de website steeds wordt voorzien van actuele informatie en nieuwe ideeën.

Mischa Poppe en Eelco van der Lingen over Jegens en Tevens

Ook werd de website Jegens&Tevens officieel gepresenteerd dat als nieuw platform dat is ontstaan als opvolging van he HOKV (Haags Overleg KunstenaarsVerenigingen). Het is dus een nieuw weblog Jegens & Tevens geworden, een platform voor en door alle kunstenaars en andere professionals in de Haagse beeldende kunstwereld. Het weblog biedt niet alleen informatie over uiteenlopende onderwerpen, agenda’s, oproepen, reviews, reportages e.d., maar is nadrukkelijk ook een plek voor debat en opinie. Iedereen wordt van harte uitgenodigd tekst en beeld aan te leveren, te reageren op geplaatste artikelen of een opinie te geven.

Na Jegens en Tevens, iedereen een biertje