Cinetoko presents: Sil van der Woerd – Digital Domain

Al enige jaren duiken de uitnodigingen op voor Cinetoko-avonden.
Wat gebeurt er eigenlijk op die avonden?

Bitesize Flicks&Popcorn

Motoko’s Mark Visser en Jeroen Schellekens die Cinetoko organiseren, geven uitleg.

Motoko site

Jegens: Wat is Motoko eigenlijk?

Motoko: Motoko is een audiovisueel bureau dat gevestigd is in Culturele Broedplaats De DCR in Den Haag. Motoko ontwikkelt en produceert films en animaties. Dit doen we met behulp van traditionele en nieuwe technieken: gefilmd materiaal, animatie (2D en 3D) en grafische vormgeving.

Henk Loorbach

Jegens: En Cinetoko?

Motoko: Cinetoko is een samenwerking tussen Motoko & Zeebelt. Het zijn thematische avonden met makers van bewegend beeld bedoeld voor een geïnteresseerd publiek dat bestaat uit makers en liefhebbers.
We houden jaarlijks een reeks van 6 programma’s waarin beeldmakers op het grensgebied van autonome en toegepaste kunst centraal staan. De gastsprekers worden geselecteerd op hun eigenzinnige en grensverleggende werk.

Rogier van der Zwaag

Cinetoko organiseerde de afgelopen twee jaar 15 programma’s en het begon ooit in samenwerking met Stichting <>TAG. We hebben ook op festivals gestaan, zoals: Crossing Border en Shoot Me. Sinds 2010 huisvest Cinetoko in Zeebelt.

Lernert & Sander

We willen lokaal en landelijk talent in de schijnwerpers zetten en een uitwisseling op gang brengen met de Haagse scene. Zo bieden we een nieuw netwerk van makers en liefhebbers onderdak en daarmee geven we het medium bewegend beeld in Den Haag een impuls. Met het programma bereiken en inspireren we (jonge)makers.

Sil van der Woerd

Jegens: Wat zijn Cinetoko-hoogtepunten van de afgelopen jaren?

Motoko: We hebben onder andere te gast gehad: Sander van de Pavert (alias LuckyTV), Roel Wouters, Jiska Rickels, Lernert&Sander. Maar ook in Den Haag wonende makers zoals: Joost van der Valk, Floris Kaayk en Rogier Wieland.

De toekomst

Jegens: En de hoogtepunten van de aankomende Cinetoko-avonden?

Motoko: In de komende drie edities staan centraal: visual effects artist “Sil van der Woerd” (5 oktober), huis-regisseur van Nobody Beat the Drum “Rogier van der Zwaag” (26 oktober) en filmmaker/ gouden Kalf winnaar “Martijn Maria Smits” (30 november).

Rogier Wieland

www.cinetoko.com
www.facebook.com/cinetoko

De officiele informatie:

CINETOKO #19 (NL)
Cinetoko PRESENTEERT: SIL VAN DER WOERD – DIGITAL DOMAIN
Datum: Woensdag 5 oktober om 20.30 / Deuren open 20.00
Entree prijs: Normaal € 5,00/ Studenten € 2,50
Locatie: Zeebelt Theater, De Constant Rebecqueplein 20A, Den Haag
Info & tickets: www.cinetoko.com

Vanavond nemen we je mee op reis naar een fantasie wereld, poëtisch en esthetisch. Het brein achter deze droomachtige sferen is de in Amerika werkzame Sil van der Woerd.
Dit is een unieke gelegenheid om kennis te maken met deze maker en meer te horen over de video’s van Lolly Blue, zijn recente ervaringen met Anouk en samenwerking met Rutger Hauer.
OVER CINETOKO
Cinetoko is een Motoko en Zeebelt samenwerking die thematische filmavonden organiseert voor mensen die geïnteresseerd zijn in film, in de breedste zin van het woord. Een belangrijk doel is een nieuw netwerk van makers en liefhebbers onderdak te bieden en daarmee het medium film in Den Haag een impuls te geven.

Cinetoko is een reeks van 6 programma’s per jaar waarin een maker wordt uitgenodigd om te praten of zijn / haar werk en deze te tonen. Recente gasten bij Cinetoko zijn Roel Wouters (Xelor), Floris Kaayk (Origin of Species), Jiska Rickels (4 elements). Cinetoko wordt mede mogelijk gemaakt door Stroom and Gemeente Den Haag.