Vijf kersverse Haagse kunstenaars geselecteerd voor ‘Best of Graduates’ bij Ron Mandos.

Op het moment dat iedereen vrij is en vakantiegangers het land binnenwandelen, sluiten de meeste galeries en tentoonstellingsplekken de deuren.
Niet galerie Ron Mandos in Amsterdam.

Hij nodigde Radek Vana uit om met hem de eindexamententoonstellingen van de Nederlandse kunstacademies af te struinen op zoek naar nieuw talent voor de ‘Best of Graduates’ show die zaterdag a.s. opent.

Maar liefst vijf talenten van de Koninklijke Academie voor Beelden Kunsten (KABK) werden geselecteerd voor de tentoonstelling:

Puck Verkade is de grote prijzenwinnaar van het afgelopen eindexamen. Ze kreeg voor haar documentaire-installatie over een religieuze woongemeenschap de Stroom aanmoedigingsprijs, the Royal Academy Award en de departementprijs.

Lisanne Hoogerwerf viel op haar eindexamen op, omdat een aantal van haar werken niet gepresenteerd werden op de KABK. Deze waren ver weg op omringende gebouwen geplaatst. Met behulp van verrekijkers en een visuele handleiding kon het publiek haar werk alsnog mentaal de Haagse academie in trekken.

Guido van der Linden wist met zijn subtiele ingreep in de ruimte zo’n indruk te maken op extern examinator en directeur van de Art Rotterdam Fons Hof, dat deze hem van een onvolprezen 10 voorzag voor zijn eindexamenpresentatie.

Ferenc Molnar combineert inktzwarte stedelijke portretten met sociologische vraagstukken.

Ook NRC lieveling Anne Forrest maakt inktzwarte portretten, maar zoekt het meer in het sociologische verleden van Hans Holbein en tijdsgenoten.

Vanaf zaterdag aanstaande zijn hun eerste stappen buiten Den Haag te volgen.

http://www.ronmandos.nl/exhibition/show/87/best_of_graduates_2011