Hagenaars gezocht voor uniek filmportret van Voyage Fantastique

Op woensdag 3 september krijgt de vroegere Thalia bioscoop in de Boekhorststraat even zijn oude grandeur terug. Voyage Fantastique, bekend van het gelijknamige culturele festival, organiseert er namelijk ‘Dat was toen zo’, een bescheiden, maar uniek historisch filmportret met een Oscar waardige bijrol voor het publiek zélf!

Eerdere edities van ‘Dat was toen zo’ zoomden in op de geschiedenis van de Rivierenbuurt, Mariahoeve, Den Haag Zuid-West en Scheveningen. Dit keer wordt de rode loper uitgerold in het oude centrum van Den Haag. Als voorschot op het Voyage Fantastique festival, wordt op woensdag 3 september historisch filmmateriaal vertoond in de oude Thalia. Smakelijk visueel voer voor iedereen die ‘iets’ met het oude centrum heeft en extra interessant voor mensen die mooie (of minder mooie) anekdotes over dit gebied kunnen vertellen. Zij worden namelijk uitgenodigd om dat ter plekke te doen. Van de meest spannende, ontroerendste, grappige of ‘gewoon’ Haagse verhalen, wordt een nieuwe, korte film gemaakt.

Wat organisator en filmmaker Bas Ackermann betreft zijn alle Hagenaars en Hagenezen woensdag 3 september tussen 19 en 21 uur op de Boekhorststraat 47-49 welkom. “Heel erg welkom, zelfs, want we zijn enorm benieuwd naar de verhalen die de beelden losmaken. Mensen die in de buurt zijn opgegroeid, een winkel hadden of vaak in de Boekhorststraat kwamen, nodigen we graag uit om hun verhaal te komen vertellen. Daar worden ter plekke filmopnamen van gemaakt. De daaruit voortvloeiende minifilm – waarin publiek en historische beelden de gezamenlijke hoofdrollen voor zich opeisen – zal tussen 9 en 12 oktober op Voyage Fantastique worden vertoond. Dus als je altijd al op het witte doek vereeuwigd wilde worden, is dit je kans!”

Meedoen? Meld je aan via Bart Lybert van Shoot me Film Festival: bart@shoot-me.nl.