AT#114 Weekend: Een ‘wonderlijke’ selfie

De selfie is overal. Madonna, Heleen van Rooijen in Letterkundig MuseumNederlands Hockeyteam , de Oscars , ergens heb je de selfie vast wel opgepikt. De een nog ijdeler en narcistischer dan de ander, zo bleek de Oscarselfie reclame voor een telefoon te zijn.

Als je een echt leuke en originele selfie wilt maken, ga dan naar Wonderkamers in het Gemeentemuseum Den Haag.Wonderkamers is een interactief spel dat je speelt met een tablet. Voordat je gaat beginnen maak je je eigen avatar aan. Je voert je naam in, maakt een foto en kiest een kostuum. Zoals je hieronder ziet (op de foto’s), heb ik zo mijn voorkeur qua kostuum, maar er zijn veel meer mogelijkheden. Van punker tot ouderwetse dame tot Napoleon. Je kunt ze allemaal verzamelen, want na ieder bezoek aan Wonderkamers, krijg je een link gemaild en kun je je gemaakte avatar downloaden.

Naast de leuke avatars, is Wonderkamers sowieso leuk om te bezoeken, 13 kamers om te spelen met verschillende kunstgerelateerde onderwerpen. Hoe maakt Christie van der Haak haar werk? Wat zijn de gedachten van Constant? Hoe verloopt de ontwikkeling van Mondriaan? Na iedere kamer kun je kiezen of je verder wilt spelen of je punten wilt inwisselen voor kunst uit het Depot.

Ook als je niet gaat spelen is het erg leuk om wonderkamers te bezoeken. Zoals het miniatuurmuseum waar kunstenaars, waaronder ook velen uit Den Haag, een werk in het klein hebben gemaakt (verzameling Ria en Lex Daniels).

In het miniatuurmuseum wordt de laatste fase van het spel gespeeld. Hier richt je met je verzamelde kunst je eigen museumzaal in, en met de nieuwste techniek ziet het er echt fantastisch uit, je krijgt zelfs een opening en ook jouw avatar komt terug. Hoe, dat moet je zelf maar gaan zien….

Deze AanTekening is gemaakt door Iris Beljaars