Weekendtip # 45

Je all time favorite movie’s nu op topkwaliteit bekijken? Het kan in het Filmhuis Den Haag.

Tot 2011 werd in alle bioscopen 35mm-film vertoond. Filmhuis Den Haag beschikt nu over 4K Sony Digital Cinema projectoren. Vandaag de dag staat 4K (ca. 12 miljoen pixels) bijna synoniem voor de meest geavanceerde digitale technologie voor filmprojectie in bioscopen.
Komende weekenden worden volledig gerestaureerde versies van ‘all time favorites’ op het ultieme 4K formaat voor het digitale voetlicht gehaald.

Klassiekers in 4K
Vanaf 28 februari: A star is born
Vanaf 7 maart: Dr. Strangelove

Workshop muziek en geluid
Van zwijgende film (met begeleiding door piano, combo of zelfs orkest) via synchrone grammofoonplaten, diverse systemen geluid op de filmstrook tot computergestuurde 48-sporen mixage, sensurround en wat er tegenwoordig uit de loudspeakers knalt dankzij Dolby Atmos en Barco’s Auro 11.1 3D-audio.

René van Uffelen studeerde Kunstgeschiedenis en daarna Montage aan de Nederlandse Film en Televisie Academie (NFTA). Hij was redacteur van het tijdschrift Skrien en is sinds 2002 docent Montagetheorie en Filmanalyse aan de NFTA.

Genre: Cursus/Workshop
Duur: 90 min.
Taal: Nederlands
Weergave: kleur
Speeltijden: woensdag 6 maart 19.30 uur
Kaarten online reserveren: klik hier