De finissage van Ω in de Electriciteitsfabriek

Afgelopen weekend was de laatste kans om de tentoonstelling Ω in de Electriciteitsfabriek in te bezoeken. Toevalligerwijs viel de finissage samen met het begin van een nieuwe semi-lockdown waarin weer vele culturele evenementen moeten worden afgezegd of aangepast.  Ω, Om, Ohm, Omega werd dus nog net op tijd afgesloten met een speciaal publieksprogramma.

De tentoonstelling valt ook samen met de aankondiging van de komende sluiting van de Electriciteitsfabriek als tentoonstellingslocatie in Den Haag. Een groot gemis. Er hangt blijkbaar iets in de lucht. Iets onzichtbaars, iets ongrijpbaars, iets sluimerends, iets invoelbaars… Het valt allemaal samen met de tentoonstelling dat dit latente fenomeen tot thema heeft.

Gelukkig hebben we de foto’s nog.

Ω, Om, Ohm, Omega is een collectieve expositie die tot stand is gekomen met en door werk van Mark Bain, Thomas Bakker, James Beckett met HSUHF & Natalia Domínguez Rangel, Sanford Biggers, Lennart De Neef, Timo Demollin, Diego Diez, Thea Djordjadze, Carlos Irijalba, Runa Islam, Gabriel Lester, Jill Magid, Sanja Medic, Mick la Rock, Leonard van Munster, Elena Narbutaitė, Karin Iturralde Nurnberg, Melik Ohanian, Antonis Pittas, Elisa van Joolen, Vincent Vulsma, Herwig Weiser, Marta Worner en Johan Zetterquist.

De finissage van Ω in de Electriciteitsfabriek
De finissage van Ω in de Electriciteitsfabriek
De finissage van Ω in de Electriciteitsfabriek
De finissage van Ω in de Electriciteitsfabriek