When concrete, minimal and media art come together

De tentoonstelling ‘RCE + EST: When concrete, minimal and media art come together’ is het resultaat van een samenwerking tussen de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) en kunststichting EST uit Leiden. Binnen deze tentoonstelling worden twee collecties samengevoegd en gaan met elkaar in dialoog. Drie kunststromingen worden door dezelfde lens bekeken. Alle kunstwerken verwijzen enkel naar zichzelf. Geen complexe thema’s of verhalen, wat je ziet is wat je krijgt.
When concrete, minimal and media art come together

De kunstwerken uit de RCE- en EST-collecties zijn verspreid over de tentoonstellingsruimte en illustreren hoe vloeibaar de drie centrale kunststromingen zijn. Hoewel de kunstwerken het resultaat zijn van verschillende processen, delen ze een vergelijkbare, niet-referentiële boodschap.

In de tentoonstelling zijn werken te zien van de volgende kunstenaars uit de RCE-collectie: Bob Bonies, Peter Struycken, Jan van Munster, Mirja de Vries, Fred Wessels†, Toni Burgering†, Arie Berkulin, Tomas Rajlich, herman de vries, Maria Hees en Bert Schutter. EST wordt vertegenwoordigd door: Henriëtte van ’t Hoog, José Heerkens, Jan Maarten Voskuil, Jasper vander Graaf, Iemke van Dijk en Guido Winkler.

De tentoonstelling is nog te zien tot en met 15 oktober 2023 bij EST art foundation, Papegaaisbolwerk 20 in Leiden.

Hierbij een impressie.

Fred Wessels
Jan Maarten Voskuil
Bob Bonies
Tomas Rajlich en Bob Bonies
Maria Hees
Jan van Munster
When concrete, minimal and media art come together
Peter Struycken
Jasper van der Graaf
Henriëtte van ‘t Hoog
Guido Winkler