30 jaar Galerie Maurits van de Laar

Ondanks de immer veranderende kunstmarkt en de verdergaande digitalisering van onze samenleving bestaan er nog steeds galeries die op hun eigen locatie mooie intieme tentoonstellingen maken. Galerie Maurits van de Laar is daar een sprekend voorbeeld van. Dit jaar viert de galerie haar 30-jarig bestaan met twee tentoonstellingen die elkaar als etappes opvolgen. Hierbij een impressie van de eerste Equipe…

De proloog vond in 1991 plaats op het Westeinde in Den Haag met de expositie Echoes of The Jungle van Marius van Dijk. In haar dertigjarige bestaan ontwikkelde de galerie zich, net als de groep kunstenaars waarvan Robine Clignett, Diederik Gerlach, Marcel van Eeden, Erik Pape en Dieter Mammel vanaf de beginjaren door de galerie worden vertegenwoordigd. Tekenen werd gaandeweg de rode draad in het programma met Martin Assig, Marcel van Eeden, Robbie Cornelissen, Karin van Dam, Ed Pien, Stan Klamer en meer recent, Dirk Zoete, Henri Jacobs, Susanna Inglada, Cedric ter Bals en Paul van der Eerden & Romy Muijrers.

30 jaar Galerie Maurits van de Laar
30 jaar Galerie Maurits van de Laar

EQUIPE 1 is te zien tot en met 28 november 2021 bij Galerie Maurits van de Laar, Herderstraat 6 in Den Haag.

Met werk van: Cedric ter Bals, Paul van der Eerden/Romy Muijrers, Jan Brokof, Christie van der Haak, Susanna Inglada, Henri Jacobs, Dieter Mammel, Marjolijn van der Meij, Erik Pape, Zeger Reyers, Sebastiaan Schlicher, Elmar Trenkwalder, Ronald Versloot, Peter Vos, Dan Zhu, Dirk Zoete.

Daarna volgt EQUIPE 2.