Aftellen tot 25 januari (7) – Nancy de Graaf

Elke dag: visueel krachtvoer op Jegens & Tevens om de moed er in te houden en het aftellen dragelijk te maken. In plaats van bemoedigende woorden of motiverende quotes en mantra’s, geef ik je graag een aantal beelden om je lekker bij te voelen en jezelf voor te bereiden op de komende persconferentie. Een portie badassery kunst, gegrepen uit het beeldarchief.

Nancy de Graaf is schilder, tekenaar en bedenker van vrolijk makende uitspraken. Op haar grote rechthoekige doeken verzamelt ze visuele herinneringen en bestaande afbeeldingen, schuift deze over elkaar, laat stukken weg en ‘plakt’ er andere voor terug. Alles in goed doordachte verflagen en met een zelfverzekerde toets. Wat ontstaat zijn composities van situaties, associaties van vormen en figuren, en decors van dat waar ze geen woorden voor vindt maar wat ze wel kan verbeelden.

“Ik zie mijn schilderijen als theaterstukken waarin vormen de hoofdrol spelen. Ik vind het interessant om de figuratie los te maken van de originele context door deze te abstraheren, reduceren en te versmelten binnen het schilderij. Er ontstaat dan een poëtisch beeld waarin alle elementen, inclusief de titel, zorgen voor een nieuw geheel met een eigen klank en sfeer”.

De werken van Nancy zijn krachtig door de mix van kleuren en de vormen, de beweging in het beeld, de scenes die je meenemen in je eigen fantasie en verbeelding. De titels die ze meegeeft voegen daar nog eens een goede dosis positiviteit aan toe: gezondejongetjesplas, hoi Dirk ik heb drie, de broer van Lizan, de geschrokken meneer.

Alles samen maakt het haar werk ronduit fijn om naar te kijken en geeft het me elke keer goede zin.

Ik houd je vast zei het
De geschrokken meneer

Volg Nancy op instagram: @nancy_de_graaf_punt_com of geef je op voor haar nieuwsbrief voor onregelmatige brokjes nieuws.

Hoi Dirk ik heb drie
Gezondejongetjesplas