De AKI finals-expositie

De FINALS-expositie van de AKI in Enschede wordt geopend door de nieuwe directeur Nicoline Loeper. Ze is trots op haar studenten. Ze spreekt haar respect uit voor de zoektocht die de 51 afstudeerders de afgelopen vier jaar ondergingen naar een voor elk van hen passende manier om zich te verhouden tot een continue veranderende omgeving. Dat betekent ook zoeken naar de juiste omgang met een instituut, met regels en methodes, met een gemeenschap waarin niet alles gaat zoals je het misschien zou willen. Ook dat hoort bij deze tijd en bij veranderingen. Het is illustratief voor een academie met eigenwijze studenten in een eigenwijze stad.

Hierbij een beeldverslag van de expositie…

De AKI finals-expositie
Andra Stoica
Liselot Hoppen
Birgitta Karen Sveinsdóttir
De AKI finals-expositie
Andrea Ballestra

Andrea Ballestra: “In my artistic practice I find myself being fascinated with the past and all that had been forgotten. I want my audience to taste the bittersweet nostalgia of a gone era”.
Andrea bedrukt gipsen panelen met stukken uit dagbladen, een vreemde compositie van actualiteit en geschiedenis.

De AKI finals-expositie
Alma van Maasakker
Dione Ros
Luna Cordaro
De AKI finals-expositie
Arjun Viir Bhandari

Arjun Viir Bhandari: “In my work the leaf shape, or the shape of the eye, is a central figure that manifests itself many times in infinite ways. I call this the shape of life. It’s an organic shape recurrent & observable in any environment. It represents creativity (the infinite possibilities of the universe)”.

De AKI finals-expositie
Lotte Bax en Aldo Heubel
Joana Franko
Jim Dekker
De AKI finals-expositie
Sofiia Dubyna

Sofiia Dubyna werkt volgens een vast setje regels, waarmee ze zichzelf een zekere vrijheid toe-eigent, in dit geval de vrijheid om dat wat ze schildert te mogen sexualiseren. Regel drie luidt dan ook: “The model must be unaware of her increased and deliberate fetishization until the work, as a kind of revelation, is completed”

De AKI finals-expositie
Noortje Zurburg
Lieve Merlijn van Eijden, kunst voor bijzienden
Emily Ghazal, a hectic journey exploring connection to oneself and others
De AKI finals-expositie

Rein Rodemeier tekende zijn indrukken, ideeën en gesprekken van vier jaar studeren aan de AKI op in een beeld-dagboek. De vellen papier zijn dik geworden van alle lagen krijt en verf die hij over elkaar heen trok. Tijdens de finals-expositie tekent en schrijft Rein gestaag door.

De AKI finals-expositie
Emma Pluijgers. Bitch, pickle, en wat nu?

De finals-expositie is te bezichtigen tot en met 7 juli in het academie gebouw (Hulsmaatstraat 35 Enschede). Een selectie werken is tot en met 27 augustus te zien in het Rijksmuseum Twente (Lasondersingel 129-131 Enschede, op loopafstand van de academie).  Meer info op www.akifinals.nl