robe bleu, fond rouge en de schilderkunst

Een tentoonstelling over schilderkunst samengesteld door een schilder. Schilder Nies Vooijs kreeg de beschikking over de Haagse kunstenaarsinitiatieven Quartair en West End om een tentoonstelling samen te stellen. Onder de titel robe blue, fond rouge (naar Henri Matisse) heeft Vooijs een intuïtieve persoonlijke keuze gemaakt van schilderkunst uit meerdere generaties. De bedoeling is dat hiermee een tweejaarlijkse traditie wordt ingezet, maar we beginnen bij de eerste aflevering (die zojuist is afgelopen).

Bij Quartair: Philip Akkerman, Kees Andrea (1914-2006), Morgan Betz, Judith van Bilderbeek, Wieteke Heldens, Mirthe Klück, Rob Knijn, Luuk Kuipers, Marion van Rooij (1951-2019), Machteld Rullens, Jan Wattjes.

In Projectruimte WEST END: Annemieke Louwerens, Pietertje van Splunter, Nies Vooijs.

robe bleu, fond rouge en de schilderkunst
robe bleu, fond rouge en de schilderkunst