VLUCHTIG – Zoro Feigl

De Jegens & Tevens Collectie

Of het nu een lap textiel is die gracieus door de ruimte beweegt of een vloeistof die zich grillig over een oppervlakte verplaatst: we blijven gebiologeerd kijken naar de wisselende patronen. 

De kunstwerken van Zoro Feigl zijn constant in beweging, maar hun verschijningsvormen zijn vluchtig en veranderlijk. Een werk toont variaties op hetzelfde. Het unieke en onvoorspelbare karakter houdt onze aandacht vast. De aantrekkingskracht schuilt ook in de esthetiek van zijn werk. We herkennen primaire patronen die vertrouwd aanvoelen omdat ze teruggaan naar bouwstenen van levende organismen.

De vormgeving staat ten dienste van de functionaliteit. Feigl beschouwt elk werk als een prototype. Hij experimenteert veel en zoekt naar een visueel schouwspel. Iedere constructie is een tijdelijke interventie die slechts bestaat als de motor aanstaat en snel stuk gaat door slijtage. 

De vergankelijkheid van zijn werk verwijst naar hoe alles voorbijgaat. Feigl creëert interactie tussen energieën. Vormen dansen rond elkaar en wijzen ons op de aanwezigheid van dynamiek. We zijn alert voor verandering en doen niets liever dan erop inspelen. Ook dat maakt zijn werk verleidelijk. Zijn installaties belichten dat alles constant beweegt en verglijdt van het ene in het ene in het andere en dat leven iets vluchtigs is.

Vluchtig  Vluchtig
 Vluchtig  Vluchtig
 Vluchtig Vluchtig
Vluchtig Vluchtig
Vluchtig