Korpys, Löffler & Jegens

Soms is de expositie niet alleen interessant om te bekijken, maar ook de combinatie van het werk met de setting. We hebben de expositie van Korpys en Löffler in West Den Haag (‘The Vault’) al beschreven in dit artikel. Het loont ook de moeite om de samenhang van de werken en het gebouw zelf te belichten. Dat doen we via een bescheiden fotoreportage.

Korpys en Löffler zijn dol op gebouwen die vol zitten met bureaucratische geschiedenissen. Zo liepen ze bijvoorbeeld al fotograferend rond in het hoofdkwartier van de Verenigde Naties, het Navohoofdkwartier en het Pentagon. Nieuwsgierig naar de kleine dingetjes die geheimen suggereren – maar het niet zijn. Precies zoals het ambassadegebouw waarover we al schreven: ‘Vijftig jaar lang was het een ontoegankelijk stukje binnenstad.’

The Vault smeekt bijna om fotoreportage die laat zien dat kunst en setting soms geweldig bij elkaar passen. De expositie loopt nog tot 8 september.

Korpys, Löffler & Jegens
Korpys, Löffler & Jegens
Korpys, Löffler & Jegens
Korpys, Löffler & Jegens
Korpys, Löffler & Jegens
Korpys, Löffler & Jegens