Tip van de week: Tomb of the Ordinary Man @ Maurits van de Laar

Hoewel ik al direct niet kan beloven hier een wekelijkse rubriek van te maken (‘tip van de week’ klinkt gewoon lekker), tip ik voor deze week ‘Tomb of the Ordinary Man’, een tentoonstelling bij Galerie Maurits van de Laar, samengesteld door Nare Eloyan.

Zelf neemt Eloyan ook deel aan de tentoonstelling met ondermeer een serie keramische vazen die zij op markten en in kringloopwinkels vindt waarna zij deze beschildert. Deze vazen ziet zij als materiaal dat haar aangeboden wordt door de stedelijke omgeving. Door ze te beschilderen, verbindt zij haar kunst met de samenleving.

Tip van de week: Tomb of the Ordinary Man @ Maurits van de Laar

Verder is er werk te zien van Marjolijn van der Meij, Jakup Ferri, Christie van der Haak, Zeger Reyers en Elmar Trenkwalder.

“Wat deze werken verbindt is hun ambachtelijkheid en de ongekunstelde, speelse behandeling van alledaagse onderwerpen. Samen vormen ze de schatten in deze grafkamer, die geen blik biedt op het leven van een farao of koning maar op de eigentijdse wereld van de gewone man.” (vrij gekopieerd van de website van de galerie, waarvan je onderin een link vindt)

Hier volgt nog een aantal visuele lokkertjes; gaat dat zien. Dit kan nog t/m 17 maart.

Marjolijn van der Meij, 'Swans', photoprint, aluminiumtape
Kimono (detail) van Christie van der Haak
Marjolijn van der Meij: gekreukte fotoprints van o.a. kitscherige porceleinen beeldjes en sieraden zijn als kostbare schatten in een vitrine tentoongesteld. In de weerspiegeling van het glas zie je een glimp van een van de wandkleden van Jakup Ferri.
Aapje van Zeger Reyers: 'Till Death do us Part', 2016, porcelain and copperglaze