Van ruilen komt lachen, Hectobar 4.0 @ TENT

Hectobar is een regelmatig terugkerende kunst-ruil-/verkoop avond. Iedereen die een werk t.w.v. €100,- (hecto) heeft aan te bieden, kan deelnemen. De organisatie is o.a. in handen van Alex Jacobs en Ellemieke Schoenmaker (ook wel bekend als het kunstenaarsduo V&B). Behalve ruilen en (ver)kopen, is Hectobar bovenal een sociale aangelegenheid, waar je aan de bar met een drankje bijpraat met je collega’s en nieuwe contacten opdoet.

Editie nr. 4 vond plaats tijdens Kunstavond XL in TENT Rotterdam.

De waardebepaling van €100,- blijkt een rekbaar begrip te zijn. Bij een gemiddelde galerie, koop je hier weinig voor, maar voor deze gelegenheid zijn veel kunstenaars bereid het best mogelijke uit hun kast te trekken, wat het aantrekkelijk maakt voor de verzamelaar met een kleine beurs.

Daan den Houter maakte voor deze editie terplekke in één uur tijd, een tekening van één lijn. Na afloop stonden er direct twee kopers op de kust.

Links op de achtergrond van de foto: Kees Koomen met 3 mooi werkjes, waarvan er ook één op mijn lijstje stond.

Elsemarijn en Ellemieke leggen de spelregels uit
Jeroen Jongeleen, 'Bad Weather'
Sabrina Basten, ruilde deze twee kussende dames, een van de resultaten van haar residentie in Pension Almonde, met een werk van Malou Cohen.
Malou Cohen, "Ik zeg altijd, je moet zelf de slingers ophangen weet je"
Borduurwerk van Maarten Bel, had ik ook graag willen hebben, maar de liefde was geloof ik niet helemaal wederzijds (heel irritant : )
Maarten zelf kocht deze robuuste theedoek van Lucas.

Chantal hangt haar werk op, een hanger van keramiek aan een ketting. “Hocus pocus simsalabim” stond erop. Weet niet waarom, maar voelde mij ertoe aangetrokken. Misschien het idee dat het mij geluk zou kunnen brengen.

Toine Klaassen, tot aan het filter opgerookte peuken in vuurwerkresten (tenminste, zo zag het eruit), ook een favoriet.

Van ruilen komt lachen, Hectobar 4.0 @ TENT
Zelf ging ik blij naar huis met een nieuw werk uit de “spam” serie van Niels Post, en Niels met een schilderij(tje) van mij. Houd de website en facebookpagina in de gaten voor het volgende evenement!