Onthaasten met Willem Hussem @ Dürst Britt & Mayhew

Onlangs bezocht ik de wonderschone tentoonstelling ‘What you own is on its way to others’, van Willem Hussem (1900-1974) bij Dürst Britt & Mayhew.

‘Wonderschoon’ is natuurlijk een subjectief begrip, maar wat mij er in aantrok was de manier waarop het geheel mij in een zekere staat van slow motion bracht. Woord en beeld versterkten elkaar hierin.

de dag is haast voorbij

de top van de berg

kwam even in zicht

Het gevoelsmatig langzame proces van het gadeslaan van het verstrijken van een dag in een landschap, gevormd met woorden die juist de kortsondige momenten hierin uitrukken als “haast” (hier in de zin van “bijna” of “nog net niet”, maar vaker gebruikt als “geen tijd”) en “even”, vind ik hierin een wonderlijk contrast.

Verlengd t/m 25 augustus (tot 14 augustus op afspraak, daarna volgens reguliere openingstijden), dus voor wie dacht te laat te zijn; je hebt nog even een kans.