Art Rotterdam 2019 Quiz: Raad je Plaatje

Ter gelegenheid van deze *jubileum* editie van Art Rotterdam en ter aanvulling op de talrijke online (beeld)verslagen van collega-reporters, hierbij een alternatieve versie in de vorm van de quiz: Raad je Plaatje.

De spelregels: Hieronder zie je twaalf detailopnames van kunstwerken gespot door het oog van mijn camera op Art Rotterdam. In de fotobijschriften vind je steeds een hint die verwijst naar de kunstenaar of naar wat er op de complete afbeelding van het werk te zien is.

Laat ons per afbeelding weten wie de kunstenaar is en hoe jij denkt dat het geheel eruit ziet. Noteer hierbij steeds het nummer van de foto + je antwoord(en).

Hoe meer goede antwoorden, hoe meer punten je verdient. De deelnemer met de meeste punten wint, zoals dat bij een quiz gebruikelijk is, een prijs!

De prijs blijft nog even een verrassing, maar reken er maar op dat deze je blij gaat maken.

 

Hier zijn de plaatjes:
01 - 'A Painter's Play' is de titel van de publicatie van deze kunstenaar die tegelijkertijd met de opening van de beurs en haar solo-presentatie aldaar gepresenteerd werd.
02 - Letterlijk zwaar op de hand
03 - Zoals elders omschreven op J&T door collega Frits Dijcks: "Nieuwe hoofdstukken in de mythologische encyclopedie van..."
04 - Deze winnaar weet het onzichtbare in beeld te vatten.
05 - Dit werk plus de bijbehorende video installatie slaat bij mij iedere keer weer in als een bom.
06 - Wat dit werk niet laat zien is wat de geportretteerde aan heeft; De Jurk misschien?
07 - Weven doe je met een haak. Ingezoomd op dit werk lijk je een slangenkop te zien en bij nadere bestudering van het geheel, zie je ze ineens overal.
08 - Misschien zou ik voor deze mijn bed nog wel uitkomen.
09 - De Spaanse buurjongen van de 14 jaar oudere Matthias Weischer. Het grappige is dat dit het meest zichtbaar is in Weischers werk uit 2004/2005, van een jaar of 14 terug.
10 - Virtuoos, fijnbesnaard en opgezet alsof in een handomdraai.
11 - Wat hier in detail op de oerknal lijkt, blijkt integendeel ontleend te zijn aan klassieke en religieuze thema's van de middeleeuwse kunst.
12 - Al draagt een aap een gouden ring...

Deelnemen kan tot en met dinsdag 12 februari per mail naar: artrotjequiz@gmail.com

Wij zien uit naar je inzending!

De winnaar wordt samen met de onthulling van de juiste antwoorden spoedig daarna bekend gemaakt op Jegens & Tevens.

Over de uitslag kan worden gecorrespondeerd.