Mondriaanhuis weer open / 100 jaar De Stijl

Op 8 maart 2017 opende het geboortehuis van Piet Mondriaan weer de deuren voor het publiek. Het atelier dat Mondriaan had aan de Rue du Départ in Parijs, waar hij in de jaren twintig van de 20e eeuw veel van zijn abstracte composities maakte, is op ware grootte nagebouwd in het Mondriaanhuis. 

Mondriaanhuis weer open / 100 jaar De Stijl
Mondriaanhuis Amersfoort. Foto: Connie van Driel

Foto’s van een atelier waarin de theosoof, dansfanaat, kluizenaar en jazz-liefhebber Piet Mondriaan met kleurvlakken, meubels, schilderijen en sculpturen de perfecte harmonie najoeg. Tot aan de asbak aan toe.

Foto: Connie van Driel
Foto: Connie van Driel
Mondriaanhuis weer open / 100 jaar De Stijl
Foto: Mondriaanhuis
Foto: Connie van Driel
Foto: Connie van Driel
Foto: Connie van Driel
Foto: Connie van Driel