This Art Fair

27 december opende in de Beurs van Berlage This Art Fair, de enige beurs in Nederland waar de meerderheid van de deelnemers bestaat uit kunstenaars die zichzelf vertegenwoordigen, zonder een galerie. Mede hierdoor is het karakter informeel en de sfeer gemoedelijk.

Aan één ding heb ik mij gestoord; de keiharde “muzak”, zoals mijn vader dat altijd zo mooi kan zeggen wanneer de muziek hem niet aanstaat, die er zo nu en dan uit de speakers schalde. In mijn herinnering is dit een terugkerend fenomeen tijdens de This Art Fair openingen. Het zal misschien deels te maken hebben met het langzaam naderen van een middelbare leeftijd en dat het niet mijn muzieksmaak betrof, maar het maakte dat mijn prikkel-quotum dermate overschreden werd dat er op die momenten weinig plaats meer was om visueel iets op te nemen.

Gelukkig had ik een camera bij me. Onderstaand volgt een fotoverslag van wat zoal mijn aandacht trok. Click op de foto’s voor een uitvergroting, links naar de kunstenaars en galeries vind je onderin.

This Art Fair is geopend t/m 30 december in de Beurs van Berlage te Amsterdam. Dagelijks open tot 22:00 uur. Een bezoek is zeer de moeite waard (de muzak zal inmiddels uitgespeeld zijn).

En mocht je nog gaan kijken; voor een interactieve dimensie maakte J&T collega Malou Cohen een speurtocht.

Arash Fakhim
J&B collective, Jacob & Bert Frings
This Art Fair
kalashnipuzzle van Art van Triest
Marie Reintjes
Schilderkunstige verrassing van dit jaar: Sjaak Kooij.
Charlotte Mouwens
Anne Forest
This Art Fair
Vorig jaar nog een sympathiek werkje van op de kop getikt, Guido van Amelsfoort.
Beurs-tafeltjes-stilleven, Daniëlle Lemaire
Daniëlle Lemaire
This Art Fair
Suzie van Staaveren, ook bij Heden.
Installatie met koffie, Mayra Sergio
This Art Fair
Robert Simon & Anna Bolten
Beelden van worstelaars weten mij op d’een of d’andere manier vaak te ontroeren. Deze komt uit een serie van Abbas Kowsari bij Klerkx Agency.
Petra Laaper; komt het geheel zien, mooie installatie.
This Art Fair
De door Alex Jacobs en Daan den Houter opgerichte Bcademie beleeft zijn tweede collegejaar en toont met haar huidige deelnemers een fundraising-show. Allemaal series van drie, werken los te koop á €130,- / stuk en korting bij aanschaf van een hele serie: Tel uit je winst en steun dit bijzondere project en de jonge kunstenaar.
De door Alex Jacobs en Dan den Houter opgerichte Bcademie beleeft zijn tweede collegejaar en toont met haar huidige deelnemers een fundraising-show.
Guda Koster & Frans van Tartwijk
This Art Fair
Alle Jong
Anne van As, drie kleine sneeuw-pieken, pak in en neem mee, bij galerie with tsjalling.
Jelle Slof (schildert tevens uw portret terplekke) bij Galerie Wit.
This Art Fair
Liefdestunnel (“Love Hotel”) van Simone Engelen
This Art Fair
Gijs Frieling op de achterwand bij S1 Gallery
This Art Fair
Magisch hyperrealisme bij Franciscus & Franciscus
This Art Fair
Tobias Lengkeek bij Galerie Wit
Overzicht Sander Dekker.
Fotografische verrassing van Sander Dekker. Hij biedt een prachtig boek te koop aan met persoonlijke portretten en verhalen, vaak bij de geportretteerde thuis, voor slechts €30,-.
This Art Fair
En tenslotte kwam ik uit bij deze ontregelende video-installatie van het duo Crutches (Jolanda Jansen & Myrthe Rootsaert).