Locatie Z #The Tongue of the Chameleon

IMG_20150622_0002

Kunst is een spel van tonen en verhullen. The Tongue of the Chameleon presenteerde werk bij Locatie Z  waarin dit principe werd doorgevoerd door het gebruik van toe-eigening, nabootsing en manipulatie van bestaande situaties en gebruiken.

Vijf kunstenaars werden uitgenodigd door Docus van der Made en Pia Louwerens: Nicoline van Harskamp, Tim Hollander, Matthias König, Anika Schwarzlose en Jeannette Slütter. Dit leidde tot een spannende en speelse tentoonstelling met gevarieerd werk.

Toen ik even later na het bezoeken van de expositie langs een groepje goed gecamoufleerde eendjes fietste dacht ik weer even met plezier terug aan het werk van Anika Swcharzlose waarin zij mij de esthetiek van camouflerende vermommingen van legervoertuigen en wapens leerde ontdekken.

IMG_20150622_0001