De leek en de bibliotheek

Sinds kort ben ik met enige regelmaat te vinden in de bibliotheek. Mijn zoontje van 1 mag zich hier in Den Haag namelijk tot zijn 18e levensjaar vergapen aan heel veel boeken. Deze boeken mag hij ook nog mee naar huis nemen. Gratis.

Hij gaat maandelijks naar een speciaal café waarbij hij heel sociaal en klassikaal samen met andere baby’s naar hartenlust leest en zingt. Dit alles zorgt ervoor dat ik me er nu dus regelmatig bevind. In de bibliotheek bedoel ik. Hierdoor ontdekte ik, als leek, de mogelijkheden van de bibliotheek.
Op zoek naar een werkplek? In de bibliotheek is er -ook als je geen lid bent- plek om te werken. Er is wifi. En iedereen die vrijblijvend een boek of een tijdschrift wil lezen is welkom. Maar dat is niet het enige dat ik ontdekte. Er is ook een programma waar je (vaak kosteloos) aan kunt deelnemen. En daar staan dus best interessante opties tussen!

De leek en de bibliotheek

Zo kun je bijvoorbeeld op 20 april de documentaire ‘HUMAN’ bekijken in de bibliotheek in Segbroek. In deze documentaire onderzoekt filmmaker Yann Artthus-Bertrand wat ons menselijk maakt.
Op woensdag 26 april kun je alles leren over 3D-printen met chocolade in de centrale bieb. TU student Aaron Bislip bouwt zijn eigen 3D printer en laat zien hoe het werkt. Met al je vragen over 3D-printen kun je bij hem terecht.
Of ga 11 mei met Staatsbosbeheer boswachter Jenny van Leeuwen mee op tijdreis in het Haagse Bos en ontdek alles over de rijke geschiedenis van dit historische stadsbos. En er is nog veel meer

Maar misschien wist je dit allemaal allang en ben ik de enige leek..