Great artists steal @ Popinnart

Popinnart @ Loods 6 Amsterdam

Great artists steal @ Popinnart
Beth Namenwirth
Picasso zei het al: ‘Good artists copy, great artists steal’.

De ware kunstenaar kopieert niet, maar pakt iets, en maakt er iets eigens van. Dat is het idee van de 42 kunstenaars van Popinnart om voor deze groepsexpositie in Loods 6 een betaalbare editie van een origineel te maken, van eigen werk óf van iemand anders.

Nathalie Mannaerts
Peter de Boer

Popinnart neemt als kunstcollectief het initiatief om zonder subsidie of sponsors zelf een grote expositie te organiseren, die gratis toegankelijk is en waar ook kunst te koop is voor de prijs van een spijkerbroek. Het doel is om kunst bereikbaar te maken voor iedereen, jong en oud, beginnende kunstkoper of doorgewinterde verzamelaar.

In de pop-up expo is een Art Shop ingericht met alle speciaal voor Great Artists Steal gecreëerde originele kopieën, replica’s en edities van de kunstwerken in de expo. Hierbij alvast een preview voor komend weekend.

Andrea Radai
Airco Caravan
Seeger Baas
Geertje Geertsma
Sjaak Kooij
Bas Wiegmink

Popinnart is alleen dit weekend te bezoeken en opent op vrijdag 12 april vanaf 17.00 uur. Zaterdag 13 en zondag 14 april van 11.00-18.00 uur in Loods 6 op de KNSM-laan 143 in Amsterdam.

Art-talk zaterdag 13 april van 16.00 tot 17.00 uur

Kees van Gelder en Frans Oomen. Beiden zijn galeriehouder en gespecialiseerd in multiples, ieder op geheel eigen wijze. Zij gaan in gesprek met Oscar van Gelderen (Lebowski Publishers) en Manuela Klerkx (Klerkx International Art Management). Kees en Frans zullen beiden vanuit hun eigen perspectief alle do’s en don’ts onthullen die je als kunstenaar, kunstverzamelaar en galeriehouder moet weten ten aanzien van multiples. Deze middag is ook voor iedereen vrij toegankelijk.

 

Deelnemende kunstenaars:

Airco Caravan, Andrea Rádai, Annelies Horden, Barbara van Marle, Bas Wiegmink, Ben van der Wel, Beth Namenwirth, Bettina Honig, Bonnita Postma, Carolien Wissing, Christine Bittremieux, Esther Schwertasek, Geertje Geertsma, Gerda Schimmel, Hugo Rompa, Irene van den Bos, Jeanine Jordaan, Jet Nijkamp, Kate van Harreveld, Katelijn Bergman, Koen Fraijman, Loes Koomen, Lucas van Eeghen, Malou Cohen, Marjan Jaspers, Marlien Venema, Marloes Bomers, Martin de Jong, Nathalie Mannaerts, Patricia Paludanus, Paul Tegenbosch, Pauline van Buringen, Peter de Boer, Quintalle Nix, Ritsa Zervou, Roberto Voorbij, Rutger van der Tas, Seeger Baas, Sjaak Kooij, Tinca Veerman, Zen van Bommel

Bettina Honig
Ben van der Wel