Herinnering aan EXO

De ruimte direct onder de vloer (en een systeemplafond) van mijn atelier in de Nieuwe Molstraat was het afgelopen jaar het onderkomen van kunstenaarsinitiatief EXO. Van onder mijn voeten hoorde ik geluiden van drumstellen, spookhuizen en feestgedruis. Tot mijn spijt moet ik bekennen; ik was geen goede buur of vriend. Het aantal keren dat ik binnenliep zijn op één hand te tellen.

Herinnering aan EXO

Een daarvan, kan ik mij herinneren, was tijdens een exositie met werk van Wieteke Heldens en Astrid Nobel. Mijn fiets was net voor de deur gestolen en in mijn hoofd was ik meer bezig met hoe wraak te nemen op de nieuwe eigenaar, dan met mijn directe omgeving. Zo kwam het dat ik al leunend met een biertje in mijn hand tegen de trap (Almost There) van Astrid Nobel door een van de kunstenaars tot de orde werd geroepen: “Hee, dat is een kunstwerk!”.

De ruimte onder mijn voeten staat inmiddels weer enkele weken te huur. De laatste tentoonstelling bij EXO vond plaats op 20 februari, en ik had griep.

Herinnering aan EXO
Astrid Nobel, Almost There (Foto geleend van Kees Koomen)