Aantekening #107

Robbie Cornelissen – tekeningen, animatievideo

18 Mei t/m 8 juni  2014

Robbie Cornelissen (1954) staat bekend om zijn tekeningen op groot formaat waarin hij de toeschouwer laat dwalen door complexe architectonische ruimtes. Daarnaast onderzoekt hij ook de grenzen van het medium tekenen. Het afgelopen jaar werkte hij samen met Kees Went aan een nieuwe animatiefilm: The Black Room 2014. Het werk bestaat uit zo’n zestig animaties op basis van houtskooltekeningen op papier, waarin de thema’s perspectief en ruimte, abstractie en figuratie en de overgang van twee- naar driedimensionaal worden onderzocht. De animatiefilms moeten simultaan op drie schermen in een u-vormige ruimte worden getoond, in een steeds wisselende samenstelling waardoor het werk zich blijft vernieuwen. In de achterruimte van de galerie wordt de u-vormige projectieruimte nog op één scherm in perspectief getoond. Daar zijn ook de houtskooltekeningen voor de animaties te zien. In de voorruimte worden nieuwe zelfstandige tekeningen getoond waaronder een grote tekening van een ouderwetse parlementszaal, waar in de banken en de publiekstribunes allerlei vormen en wezens verborgen blijken te zijn.

Galerie Maurits van de Laar
Herderstraat 6
2512 CV  Den Haag

open woensdag t/m zaterdag 12.00-18.00 uur
laatste zondag van de maand 13.00-17.00 uur 

—————————

Iedere dinsdag maakt een kunstenaar een AanTekening naar aanleiding van een gebeurtenis of tentoonstelling in de Haagse kunstwereld.

Deze week is de AanTekening gemaakt door Lotte van Lieshout

© Lotte van Lieshout 2014