Aantekening #94

De Plaats
Natasja van Kampen, Heidi Linck, Erik Pape
Tekeningen, video, schilderijen

23 maart t/m 13 april 2014 in
Galerie Maurits van de Laar

Een plaats kan zo’n indruk maken dat een kunstenaar in zijn of haar werk probeert te analyseren waarom de plek zo fascineert en daarmee door te dringen tot de kern van die aantrekkingskracht. Een plaats kan verlangen oproepen maar ook angst aanjagen. Het paradijs is al eeuwen onderwerp in de kunst, daartegenover zijn Armando’s Schuldige Landschappen of Anselm Kiefer’s schilderijen van historische Duitse plekken pogingen de last van een duister verleden te verwerken.

 

—————————

Iedere dinsdag maakt een kunstenaar een AanTekening naar aanleiding van een gebeurtenis of tentoonstelling in de Haagse kunstwereld.

Deze week is de AanTekening gemaakt door Lotte van Lieshout

© Lotte van Lieshout 2014