Aantekening #100

Lotte van Lieshout, Robert Nicol – schilderijen

19 april t/m 11 mei 2014

Galerie Maurits van de Laar

Robert Nicol (UK, 1980) studeerde aan de Glasgow School of Art en de Royal College of Art, London. Op een directe manier verwant aan volks- en outsider kunst schildert hij een eigenaardige wereld waarin menselijke angsten, hoop en verlangens centraal staan. Vaak zijn dat panoramische landschappen waarin kleine figuurtjes absurde handelingen verrichten. Door die absurditeit ontstaat er afstand waarmee we ons eigen bestaan opnieuw kunnen bekijken en relativeren. Nicol put zowel uit de high en low art, van de Italiaanse Renaissance schilderkunst tot de beeldwereld van videogames. Vaak is er ook een duistere kant in de voorstelling aanwezig die zorgt voor een subtiele spanning in het werk.

 

—————————

Iedere dinsdag maakt een kunstenaar een AanTekening naar aanleiding van een gebeurtenis of tentoonstelling in de Haagse kunstwereld.

Deze week is de AanTekening gemaakt door Lotte van Lieshout

© Lotte van Lieshout 2014