Dit kan niet anders dan leuk zijn / Weekendtips

Er gaan leuke dingen gebeuren in Den Haag! Neem bijvoorbeeld het Crossing Border festival, voor alle muziek en literatuurliefhebbers, dat plaatsvindt van 2 tot en met 4 november. Een selectie uit het programma van alle ‘dit-kan-niet-anders-dan-leuk-zijns’. En ook wat tips voor de niet-liefhebbers!

Handtekening van een favoriet
De Britse uitgeverij Scratches brengt een keer per jaar een tijdschrift uit vol werk van Nederlandse, Vlaamse en internationale striptekenaars. In The Grey Space in the Middle wordt een voorproef van de tweede editie van het tijdschrift, Scratches II, getoond. Tekenaars worden op vrijdag en zaterdag geïnterviewd en er is gelegenheid voor een handtekening van een favoriet.

Wapperende haren
De foto op de website van het festival laat een Matteo Myderwyk met wapperende haren zien. Wapperend is misschien niet het beste woord om de pianomuziek van Myderwyk te omschrijven, maar energiek en afwisselend is zijn werk wel. Op donderdag en vrijdag in het Koorenhuis.

Arrogantie
Het tegenovergestelde van een mens is de titel van de eerste roman van dichteres Lieke Marsman. In de roman staan existentiële vraagstukken als klimaatverandering en de arrogantie van de mens om zichzelf als middelpunt te zien centraal. Ze wordt geïnterviewd op 4 november in het Koorenhuis.

Dichters in spee
In het Huis van Gedichten komen muziek en literatuur samen. Leerlingen van diverse middelbare scholen werkten in workshops aan eigen gedichten, geïnspireerd door de muziek van Massih Hutak, Tamino en 2Pac. De eerste twee treden samen met de jongeren op in Het Paard op 3 november.

Liever geen muziek of boeken?
In Humanity House is de expositie Relating to Refugees van Ai Weiwei te zien.

Op 4 november opent een dubbelexpositie met werk Lorena van Bunningen en Anne Geene bij galerie en kunstuitleen Heden.

Anna Fafaliou onderzoekt kleur in haar werk, en meer in het bijzonder de kleurentheorie en wit. Vanaf 2 november is haar werk te zien in Twelve Twelve.

Op 3 en 4 november vindt voor de eerste keer het HUBS festival plaats in de Nieuwe Regentes. Een bijzonder kunstenfestival zonder vast programma, maar met doorlopende performances en installaties die je zelf kunt ontdekken.