Modern Body Festival

Het tweejaarlijkse Modern Body Festival is een interdisciplinair initiatief met workshops, performances, een symposium en een expositie in Paviljoen Baruch.

De expositie in  het gebouw waar voorheen GEMAK gevestigd was, vind ik ongemakkelijk. Moeilijk, ik begrijp de relatie met het thema en de verwijzing naar de “modern body” niet. Een installatie als Hot Listening Booth, waarbij bezoekers worden uitgenodigd om te luisteren naar experimentele geluiden in een infraroodsauna, had mij meer interessant en spannend geleken wanneer ik niet de enige bezoeker van de expositie was. Ik heb ook het gevoel dat ik iets mis, staat alles wel “aan” of ervaar ik het wellicht anders, beter, wanneer het buiten donker is?

Sommige installaties zijn wel degelijk visueel aantrekkelijk.

The Woven Memory / Manuel Jiménez Garcia, Shih Wei Chieh & Christina Dahdaleh

Het onderzoekt de aard van ons huidige bestaan door het perspectief van de “modern body”. Het thema van dit jaar “I/We/They” staat voor de zoektocht naar het “social body”. Ik interpreteer dit als een verwijzing naar verschillende identiteiten die we tegenwoordig kunnen hebben, online en offline.

FLOW / Jeroen van Ameijde & Luis Rodil-Fernandez
FLOW / Jeroen van Ameijde & Luis Rodil-Fernandez
Gem of Lives / Satoru Sugihara
Hot Listening Booth / Audio-DH