Culture Nature – GoMulan @ Huize Frankendael

In het enige landgoed dat Amsterdam nog rijk is, Huize Frankendaal aan de rand van Watergraafsmeer, is tot en met 16 april de expositie Nature Culture te zien, met werk van Jonat Deelstra (1991), Sophie Steengracht (1991), Jarik Jongman (1962) en Ulrike Rehm (1976), allen vertegenwoordigd door GoMulan Gallery, die de tentoonstelling cureerde.

Culture Nature – GoMulan @ Huize Frankendael

De historie kraakt onder je voeten als je het pand betreedt dat in de zeventiende eeuw diende als ‘buiten’ van een steenrijke kunstverzamelaar; nu zijn er een restaurant en vergaderruimten in gevestigd. Met enige onregelmatige frequentie zijn er kunstexposities te zien. De natuur – de tuin –  achter Huize Frankendael ligt er nu, op de drempel van het regenachtige voorjaar, mals groen en rustig bij, is ze dat op het canvas binnen allerminst.

Deelstra, Steengracht, Jongman en Rehn tonen in grove en fijne streken de natuur zoals ze kan worden ervaren: turbulent, dreigend, bejaagbaar en soms heel teer  En het heeft ook wat, zo’n zwiepend gewas tegen een muur van damast in één van de stijlkamers van Huize Frankendael.

Jonat Deelstra
Culture Nature – GoMulan @ Huize Frankendael
Sophie Steengracht
Culture Nature – GoMulan @ Huize Frankendael
Ulrike Rehm
Jarik Jongman

Nature Culture is tot en met 16 april 2023 op afspraak te bezichtigen bij Huize Frankendael, Middenweg 72 in Amsterdam. (mail naar info@gomulangallery.com)