The Holls Collective / The Group

 

 

The Holls Collective / The Group

In 2016 heeft The Holls Collective een artist-in-residency gedaan bij Locatie Z, Den Haag. Gedurende twee weken werkte het collectief samen aan het videoproject The Group waarbij hun privé WhatsApp-groep centraal stond. Op 22 december werd The Group gepresenteerd in de projectruimte aan de Binckhorstlaan 151 in Den Haag.

De WhatsApp-groep is een medium dat The Holls gebruiken om nadrukkelijk niet-werkgerelateerde privézaken te bespreken. Sinds The Holls Collective verder uit elkaar zijn gaan wonen is de app als gedeelde ruimte steeds belangrijker geworden. In Locatie Z hebben zij geprobeerd deze virtuele ruimte te hercreëren, met narratieven en protagonisten die net zo gefragmenteerd zijn als in de WhatsApp-groep. Het doel van het project was om deze virtuele groep (dagelijkse gesprekken gedurende twee jaar) te verfilmen.

The Holls Collective, The Group, 2016. 8 channel video installation. Foto © Connie van Driel
" Het doel van het project was om deze virtuele groep te verfilmen "
The Holls Collective, The Group, 2016. 8 channel video installation. Foto © Connie van Driel

Het project is eerder, in een tussenstadium, tijdens de expositie Bring Your Own Beamer in het Stedelijk Museum Amsterdam te zien geweest. Voor de presentatie in Locatie Z hebben de acht leden van The Holls Collective het materiaal in acht films gemonteerd, resulterend in The Group (2016).

The Holls Collective, The Group, 2016. 8 channel video installation. Foto © Connie van Driel