iiindrukwekkende performance in Korzo

Samen met componist Barbara Ellison en kunstenaarsplatform iii stelde Francisco López 50 curatoren aan om te graven in het potentieel van de Haagse geluidskunst wat leidde tot maar liefst 195 audiotracks en 3 concerten van 250 kunstenaars. Op 22 september werd in Danstheater Korzo het grootse resultaat gepresenteerd in diverse vormen.

Foto: Dieter Vandoren
Foto: Dieter Vandoren

In Korzo werden de fysieke en online publicatie van deze bijzondere samenwerking gepubliceerd en vond een performance plaats waarin alle werken automatisch gecombineerd werden door een artificiële entiteit, HARING genaamd (Humanless Audio Recombinator for Infinite Novelty Generation). Zo ontstond een tijdelijke collectieve identiteit van makers en luisteraars. Het was een indrukwekkende performance en, gelukkig, druk bezocht.

Foto: Dieter Vandoren
Foto: Dieter Vandoren

Het materiaal is na de lancering online beschikbaar gesteld op Audiodh. De fysieke editie kan besteld worden via iii editions.