Pictured #137

Voor Jegens en Tevens bezoekt Ed Jansen menig instituut, tentoonstelling of activiteit om een mooie fotoserie te schieten.
Deze week: de beeldentuin in landgoed Clingenbosch

Geïntegreerd in het landschap is een particuliere verzameling moderne en hedendaagse beelden te ontdekken. Meer dan zestig beelden van nationale en internationale kunstenaars zijn te bewonderen. Veel kunstenaars hebben een werk gemaakt specifiek voor deze unieke locatie.


Yaacov Agam – The Ninth Power, 1971Anish Kapoor – Zonder titel, 1993Don Brown – Don, 1998Sol LeWitt – 2 x 7 x 7, 1990Antony Gormley – Still Leaping, 1994

Elk jaar is de beeldentuin van mei tot en met oktober open voor publiek. Dit jaar is het al vol geboekt, maar in 2015 is er genoeg plaats om het landgoed te bewonderen. In 2015 bestaat de beeldentuin ook 20 jaar!

Links:

Beeldentuin Clingenbosch
Museum Voorlinden