De roes van Der Rausch

De roes van Der Rausch

Bij Arti et Amicitae gaat het om de zinnelijke ervaring van het kunstobject. Zowel in positieve als in negatieve zin. De tentoonstelling ‘Der Rausch’ wil verwarren, opslokken, meeslepen en wegduwen. De bezoeker baant zich een weg langs verleidelijke, ongemakkelijke, aantrekkelijke en afstotende kunstwerken. Scrollt u mee?

De platte grond van de tentoonstelling toont haar ondoorgrondelijkheid. Evenals de zaaltekst. Wie wat precies heeft gemaakt gaat in het labyrint geheel verloren. Maar gelukkig hebben we de foto’s nog en kunnen we een visuele fragmentarische reconstructie maken van een tentoonstellingservaring.

Welkom in de bedwelmende roes van Der Rausch…

Der Rausch is te zien tot en met 6 oktober 2019 bij Arti et Amicitiae in Amsterdam.

Met werk van Andrea Eva Györi, Bas de Wit, Bernice Nauta, Bonno van Doorn, Daniel Hofstede, Derk Thijs, Frederique Jonker, Gijs Frieling, Harold Schouten, Jaap Kroneman, Janine van Oene, Jonas Wijtenburg, Jop Vissers Vorstenbosch, Kasper de Vos, Kasper Jacobs, Kim David Bots, Lieven Hendriks, Lieven Segers, Mike Moonen, Morgan Betz, Nel Aerts, Paul de Jong, Pim Blokker, Ricardo van Eyk, Robbert Pauwels, Rowan van As, Sam Hersbach, Simon Wald-Lasowski, Sophie Schmidt, Tanja Ritterbex, Tom Poelmans, Vaast Colson, Vera Gulikers en Willem de Haan.

De roes van Der Rausch