Pars Pro Toto, Erik Sep & Tim de Gier

Erik Sep werkt sinds 11 jaar aan de ontwikkeling van Neurotopia; een miniatuurstad waarin hij de maakbaarbaarheid van ons bestaan verbeeldt.

Tot in de kleinste details komt dit tot uitdrukking. Een groot grauw kantoorgebouw, een kolos van beton op schaal, laat wanneer je er met je neus bovenop staat zien hoe elk als baksteen fungerend blokje en iedere raampartij liefdevol met de hand gegoten en gebakken is. In één kantoorkamer brandt licht. De grijze vloerbedekking is bezaaid met documenten; de mensen die hier ooit gewerkt hebben, zijn al enige tijd vertrokken.

Pars Pro Toto, Erik Sep & Tim de Gier
detail uit Neurotopia, Erik Sep

Sep, sinds 2010 verbonden als docent aan de HKU, nodigde oud student Tim de Gier uit in dialoog te gaan om tot een tentoonstelling te komen. Beide zijn geïnteresseerd in hoe tijd en ruimte zich in hun werk tot elkaar verhouden en dit vormde het uitgangspunt voor deze samenwerking. Het resultaat, Pars Pro Toto is t/m 17 september te zien in Pictura in Dordrecht.