Budvar Young Art Event #1 @Nest

Op vrijdag 24 maart presenteren Nest en Budweiser Budvar de eerste editie van Budvar Young Art Event. Een avond vol kunstwerken van jonge kunstenaars, goede gesprekken over kunst èn de mogelijkheid om je favoriete kunstwerk voor een mooi prijsje mee naar huis te nemen.

Budvar Young Art Event #1 @Nest

Een scene uit A-A-A van Mickey Yang, te zien en te koop op deze avond, vat voor mij deze avond perfect samen. Kunst is als een kindersurprise. De opvallende verpakking, de heerlijke chocolade en de spanning van het verborgen speeltje maken dit ei voor alle doelgroepen toegankelijk en verleidelijk. Bovendien wil je met je grijpgrage handjes het zo snel mogelijk uitpakken. Dit alles krijgen de organisatoren van Budvar Young Art Event voor elkaar met hedendaagse kunst, en dat is knap!

Tobias Lengkeek in gesprek met kunstliefhebbers aan de tafel van Patty Morgan
Tot aan 21:00 kun je als kunstliefhebber aanschuiven bij kunstgesprekken, zogenaamde “vergaderingen” die door het kunstplatform Patty Morgan zijn georganiseerd en waar een werk van één van de deelnemende, jonge kunstenaars wordt besproken. Ben je een kunstkenner? Dan mag je even niet meedoen.Liefhebbers mogen dichtbij het werk komen, zeggen wat zij erin zien, wat ze erbij voelen en luisteren naar elkaars ervaringen. Bovendien schuift 15 minuten later de kunstenaar zelf aan. De kunstkenner (lees: ik) staat licht beteuterd in een hoekje en verdiept zich dan maar in de catalogus en kijkt welke werken voor een schappelijk prijsje op de kop getikt kunnen worden. De kunstkenner schrijft zich in op een A4tje in de hoop het kunstwerk te bemachtigen.
Pia Louwerens met Leslie Nagel

Pia Louwerens, de hostess en presentatrice van de avond, interviewt ondertussen ook enkele kunstenaars. Niet in een klassieke setting van 2 stoeltjes op een podium en een moeilijk kijkend publiek, maar in het publiek en naast het werk. Ondertussen drinken bezoekers een biertje, bekijken werken, luisteren naar de LPs van de DJ’s of sniffen aan de rookwolken van de startende BBQ.

Budvar Young Art Event #1 @Nest
Aukje Dekker (met meestervervalser) Geert Jan Jansen. Rechts: Jonas Raps en Pia Louwerens