Track & Trace jubileumtentoonstelling Maurits van de Laar

Galerie Maurits van de Laar bestaat 25 jaar en viert dat op locatie aan de Paviljoensgracht in het voormalig Gemak met de jubileumtentoonstelling Track & Trace.

Track & Trace jubileumtentoonstelling Maurits van de Laar
Maurits van de Laar luisterend naar de openingstoespraak door Corrie van der Veen, voormalig conservator AEGON en NOG bedrijfscollecties.

Vierendertig kunstenaars van wie een aantal al sinds de beginjaren door Maurits vertegenwoordigd worden, laten hier hun werk zien.

Samen geven zij een overzicht van waar de galerie voor staat. Belangrijke kenmerken hiervan zijn volgens de uitnodigingskaart persoonlijk engagement, emotie en tegendraadsheid in het werk van de kunstenaars. Het zijn vrij algemene begrippen die bij het betreden van de tentoonstelling snel tot leven komen en hun ware betekenis prijsgeven.

Hieronder volgt een fotoverslag  gemaakt tijdens de opbouw van de tentoonstelling.

Het volledig geïnstalleerde resultaat is t/m 20 november te bekijken.

Groot in de etalage: Elsbeth Ciesluk, "Over Activity"
Christie van der Haak overlegt met Maurits. Ook op de vloer werkt het goed, maar hoe het nu van de wand af spat: Komt dat zien.
Aan de wand links: Ronald Versloot. En rechts: Nour-Eddine Jarram
Links: Nieuwe ontwikkelingen in het werk van Justin Wijers, wat evenzo geldt voor Seekee Chung op rechts.

Kunstenaarsdochter Polly Wijers (7) maakte overigens haar eerste kunstvlog bij Track & Trace.

Vlnr: Dirk Zoete, Martin Fenne, Karin van Dam.
Elsbeth Ciesluk monteert Sebastiaan Slicher. Achterwand: Robine Clignet.
De werkmannen misstaan niet in het geheel en gaan een relatie aan met "The Red Figure" van Dirk Zoete.
De 18+ hoek met links Jan Brokof en rechts Sebastiaan Schlicher.
Maurits wijst de weg in de getekende film van Robbie Cornelissen.
Links: Henri Jacobs' Journal Drawings' Rechts: Marcel van Eeden.
Martin Assig
Frank Van den Broeck
Track & Trace jubileumtentoonstelling Maurits van de Laar
Ah wat een schattig plaatje. Daar krijgt kleine Nomi de fles naast "Pieta mit Pemmikan" van Tobias Gerber (nog niet geïnstalleerd). Erboven hangen de gouaches van Urs Pfannenmüller.
Links een prachtige voorstelling in een voorstelling van Andrea Freckmann. Rechts: Werk van de door Parijs gefascineerde Erik Pape.
Erik Pape. Achter het bubbelplastic om het schilderij op de vloer gaat, vermoed ik, werk van Andrea Freckmann schuil. In de tentoonstelling is gekozen voor een kleiner ander exemplaar.
Jos de l'Orme
Links: Marjolijn van der Meij. Rechts: Maurits en Nare Eloyan in gesprek voor haar kruiken en vazen.
Marjolijn van der Meij - Close up
Extreem breekbare keramische apen van Zeger Reyers.
Links: Diederik Gerlach (Bekijk nu zijn solo in de Galerie!), midden: Tobias Lengkeek, rechts: Tobias Gerber.
Vrouwenbeelden van gelaagd triplex en karton van Ingrid van der Hoeven.

Tot mijn spijt ontdekte ik bij thuiskomst dat een zaal aan de lens van mijn camera was ontsnapt. In de ruimte rechts voor tonen Pascale-Sophie Kaparis, Heidi Linck en Stan Klamer hun werk. Laat je verrassen en komt dat zien!

Open: wo t/m za 12:00 – 18:00

Paviljoensgracht 20, Den Haag

Op de vaste locatie van Galerie Maurits van de Laar is op dit moment Auszeit te zien, een solotentoonstelling van Diederik Gerlach. Bob van der Sterre deed hierover verslag voor J&T: hier te lezen.

Links deelnemende kunstenaars: Martin Assig, Frank Van den Broeck, Jan Brokof, Seekee ChungElsbeth Ciesluk, Robine Clignett, Robbie Cornelissen, Karin van Dam, Marcel van Eeden, Nare Eloyan, Martin Fenne, Andrea Freckmann, Tobias Gerber, Diederik Gerlach, Christie van der Haak, Ingrid van der Hoeven, Henri Jacobs, Nour-Eddine Jarram, Pascale-Sophie Kaparis, Stan Klamer, Tobias Lengkeek, Heidi Linck, Dieter Mammel, Marjolijn van der Meij, Jos de l’Orme, Erik Pape, Urs Pfannenmüller, Ed Pien, Zeger Reyers, Sebastiaan Schlicher, Elmar Trenkwalder, Ronald Versloot, Justin Wijers en Dirk Zoete