Nieuwe Vide Open Studio’s

De meeste mensen kennen Nieuwe Vide alleen als expositie ruimte. Maar er zijn ook zo’n 25 studio’s. Waar het kan, betrekt hun studio kunstenaars graag bij het programma.

Zo heeft Nieuwe Vide vorig jaar, ter viering van hun 20-jarig bestaan, 20 solo exposities van 1 dag georganiseerd van kunstenaars die een studio daar huren of ooit een studio hebben gehuurd. Daar zat van alles tussen: een performance festival onder leiding van Anno Dijkstra, met studenten van de HKU (Utrecht) waaraan hij lesgeeft, een media-performance van kunstenaar en HKU student Vito Willems, een expositieavond inclusief veganistisch eetcafé van (The Holls Collective) kunstenaar Saskia Burggraaf en een tekeningen tentoonstelling door Metro’s Beestjes-tekenaar Schwantz.

Atelier van Henkerchief, illustrator
Atelier van Beth Namenwirth, beeldend kunstenaar
Atelier van Hilde Buiter, animator

Tijdens Kunstlijn Haarlem, dat traditioneel plaatsvindt in het eerste weekend van november, openden Nieuwe Vide Studios hun deuren, en lieten zij zien wat voor kunstenaars zij in huis hebben.De Haagse kunstenaar Judith Pool, oftewel Zeef Teef, gaf zeefdruk workshops. Er waren rondleidingen door de expositie WIFI, Connectivity and Digital Utopianism. En kunstenaars openden hun atelier voor publiek.

Atelier van Maarten Bolten, vioolbouwer
Atelier van Saskia Burggraaf, beeldend kunstenaar